Вибори в Ізраїлі: жодна політсила не здобула переконливої перемоги — екзитпол

Вибори в Ізраїлі: жодна політсила не здобула переконливої перемоги — екзитпол

Укрінформ
В Ізраїлі у вівторок пройшли дострокові парламентські вибори, на яких, відповідно до перших результатів екзит-полу, жодна політична сила не здобула переконливої перемоги.

Про це повідомляє Jerusalem Post.

"Судячи з результатів екзитполів, проведених на виборчих дільницях в Ізраїлі, ні одна з основних політичних сил не змогла здобути перемогу на парламентських виборах у країні, які завершились ввечері вівторка", - йдеться у повідомленні.

Діючому прем’єр-міністру Беньяміну Нетаньягу і очолюваній ним правій партії "Лікуд", судячи з перших результатів, не вдасться зібрати коаліцію в ізраїльському Кнесеті: для цього необхідно отримати як мінімум 61 місце в парламенті, в якому засідають 120 депутатів. Втім, не можна говорити і про перемогу головного противника Нетаньяху — відставного командувача армією Ізраїлю Бенні Ганц, який очолює лівоцентристський блок "Кахоль-Лаван".

Так, відповідно до одного з опитувань, "Лікуд" і "Кахоль-Лаван" набрали однакову кількість голосів і отримали по 32 мандати. Ще один екзит-пол показує, що у "Кахоль-Лавана" буде 34 місця в парламенті, а у "Лікуду" — 33. Згідно з результатами третього опитування, блок Ганца отримав 33 мандати, а партія Нетаньяху — 31.

Читайте також: В Ізраїлі повторні вибори: Нетаньягу бореться за рекордний п’ятий термін

Ні Нетаньягу, ні Ганц результати екзитполів не коментували, вважаючи за краще дочекатися офіційних результатів виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-