В Ізраїлі повторні вибори: Нетаньягу бореться за рекордний п’ятий термін

В Ізраїлі повторні вибори: Нетаньягу бореться за рекордний п’ятий термін

Укрінформ
В Ізраїлі 17 вересня вперше проходять повторні парламентські вибори.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"В Ізраїлі 17 вересня відбуваються повторні парламентські вибори, на яких прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу бореться за рекордний п’ятий термін на посаді (і четвертий поспіль)", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, останні соцопитування показали, що партія Нетаньягу «Лікуд» і центристська партія «Синьо-білі» його головного суперника Бенні Гантца можуть отримати приблизно однакову кількість голосів, як і на попередніх виборах, які відбулися 9 квітня.

Читайте також: Нетаньягу заявляє, що війна у секторі Газа може початися у будь-який момент

Парламент Ізраїлю (Кнесет) у травні цього року ухвалив рішення про саморозпуск після того, як прем’єр-міністрові Біньяміну Нетаньягу вперше в історії країни не вдалося сформувати коаліцію у відведений термін.

Основною проблемою, яка призвела до кризи, стала неможливість домовитися з Авігдором Ліберманом – лідером партії «Наш дім – Ізраїль», за яку голосують переважно вихідці з країн колишнього СРСР. Нетаньягу відмовився підтримати пропозицію Лібермана виступити з законом, який дав би змогу призивати в армію ортодоксальних євреїв.

У липні Нетаньягу побив рекорд тривалості роботи на посаді прем’єр-міністра. Він очолює уряд Ізраїлю з 2009 року і утримує відносно високу популярність, незважаючи на відкрите проти нього кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-