Берлін не коментує продовження газового транзиту через Україну без нового договору

Берлін не коментує продовження газового транзиту через Україну без нового договору

Укрінформ
У Берліні не коментують можливість продовження транзиту російського газу територією України без нового договору, але запевняють у підтримці тристоронніх – між ЄС, Україною та Росією переговорів.

Про це заявила в понеділок на брифінгу в Берліні представниця Міністерства економіки та енергетики ФРН Беате Барон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо цієї конкретної ситуації, я не можу її прокоментувати. Але паралельно до цього продовжуються тристоронні переговори. Ми підтримуємо їх, як і раніше підтримували", - сказала Барон.

За повідомленнями ЗМІ, які посилаються на джерело в європейському енергетичному секторі, транзит російського газу в Європу через територію України може стати можливим і без нового контракту з РФ за умови, якщо Київ виконає зобов'язання щодо імплементації європейських енергетичних норм до початку 2020 року. Це дозволить українському оператору, не укладаючи контракт, виставляти на аукціон свої транзитні потужності.

Читайте також: Єврокомісія підтвердила дату і місце тристоронніх газових переговорів

Як повідомлялося, німецький оператор – Федеральне агентство мереж – заборонило російському монополісту "Газпрому" з 14 вересня використовувати додаткові потужності газогону OPAL для транспортування газу до Європи. "У "Газпрома" є альтернативні транспортні маршрути та пункти доставки, аби виконати зобов‘язання по відношенню до ЄС", - йдеться у повідомленні регулятора.

Такий крок німецького агентства є відповіддю на вирок Європейського суду за позовом Польщі щодо скасування рішення Європейської Комісії від 2016 року, яким "Газпрому" було дозволено використовувати до 80% потужностей OPAL.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-