Могеріні зробила заяву з нагоди Міжнародного дня демократії

Могеріні зробила заяву з нагоди Міжнародного дня демократії

Заява
Укрінформ
В умовах, коли в Європі та у світі відбувається ерозія громадянських свобод та здійснюються спроби маніпулювання електоральними процесами, ЄС і надалі твердо відстоюватиме цінності демократії.
Про це у п’ятницю з нагоди Міжнародного дня демократії, який за рішенням Генасамблеї ООН відзначається 15 вересня, заявила високий представник ЄС Федеріка Могеріні. Текст відповідної заяви оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"В Європі та в усьому світу посилюється ерозія громадянських свобод, поширюються різного роду маніпуляції та дезінформація, особливо під час виборчих кампаній. Велика кількість рухів на захист демократії та окремі активісти продовжують прокладати шлях у відстоюванні демократичних цінностей та у дотриманні громадянських і політичних прав. Мужність та відданість цих людей є прикладом та приводом для натхнення для всіх нас",- йдеться у заяві високого представника ЄС.

Федеріка Могеріні наголосила, що Європейський Союз підтверджує власні зобов’язання стосовно захисту демократії та фундаментальних прав кожної людини, яка має отримати можливість вільно брати участь у політичному, економічному та соціальному житті власної країни. Ніхто не має боятися говорити, проводити мирні демонстрації, брати участь у голосуванні та вимагати справедливої та інклюзивної політики від уряду. За словами високого представника ЄС, демократія може функціонувати лише за умови, якщо участь у її підтриманні та взаємна довіра між демократичними державними інституціями, урядом та громадянами є гарантованими.

Читайте також: Євросоюз продовжив на пів року санкції проти РФ

У документі зазначається, що у зовнішній політиці Євросоюз заохочує країни-партнери до створення представницьких та відповідальних демократичних і виборчих інституцій. Лише протягом минулих п’яти років така електоральна допомога перевищила €250 млн, що дозволило надати технічну та матеріальну підтримку 50-ти країнам. Євросоюз залишається на передовій у боротьбі проти дезінформації та вживає заходи із зменшення ризику зовнішнього втручання та недружніх маніпуляцій під час громадських дискусій, включаючи ті, що відбуваються в режимі онлайн або офлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-