Греція закликає Ердогана вести перемовини, а не погрожувати біженцями

Греція закликає Ердогана вести перемовини, а не погрожувати біженцями

Укрінформ
Голова уряду Греції Киріакос Міцотакіс закликав турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана вести з ЄС перемовини щодо проблем з біженцями, а не вдаватися до погроз. 

Про це інформує Euroactiv.

 "Голова уряду Греції Киріакос Міцотакіс відхилив у неділю (8 вересня) погрози Туреччини - дозволити сирійським біженцям масово їхати до Європи, якщо Анкарі не буде надано більше міжнародної допомоги та закликав турецьку владу до добросусідського діалогу", - йдеться у повідомленні.

Міцотакіс сказав, що переговори з Туреччиною "не повинні відбуватися з погрозами".

"Президент Туреччини Реджеп Ердоган не може погрожувати Європі та Греції біженцями з метою отримати більше грошей ... Європа вже дала шість мільярдів євро, щоб допомогти вирішити це питання", - заявив Міцотакіс на прес-конференції у Салоніках.

Читайте також: У Євросоюзі відреагували на погрози Ердогана щодо сирійських біженців

Нагадаємо, Туреччина погрожує знову відкрити шлях до Європи через свою територію для сирійських біженців, якщо не отримає міжнародну підтримку для формування зони безпеки на півночі Сирії. Як повідомляв Укрінформ, 18 березня 2016 року була підписана угода між ЄС та Туреччиною про реадмісію біженців.

В угоді йшлося про надання Туреччині фінансової допомоги у розмірі 6 мільярдів євро.

Зараз на території Туреччини перебуває близько 4 мільйонів переміщених осіб, з них більше 3,5 мільйона – це біженці із Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-