Польща прагне переговорів з Албанією і Північною Македонією про вступ до ЄС

Польща прагне переговорів з Албанією і Північною Македонією про вступ до ЄС

Укрінформ
Варшава виступає за швидкий початок переговорного процесу з Албанією і Північною Македонією про їх членство в ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович під час спільної прес-конференції з главою МЗС Албанії Гентом Сакаєм у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

“Польща повністю підтримує європейську перспективу для всього регіону Західних Балкан, особливо Албанії, виступає за швидкий початок переговорів з Албанією і Північною Македонією про вступ до ЄС”, - заявив Чапутович.

Він висловив сподівання, що таке рішення буде прийнято під час жовтневого засідання Ради із загальних справ ЄС.

Чапутович висловив переконання, що ці переговори мають розпочатися одночасно з обома країнами.

Польський міністр нагадав, що 12 вересня у Празі відбудеться саміт на рівні прем’єр-міністрів країн Вишеградської групи і країн Західних Балкан. Він додав, що тоді й інші країни “четвірки” висловлять свої позиції з цього приводу.

Глава МЗС Албанії подякував Чапутовичу за позицію щодо того, що ЄС у жовтні має прийняти рішення про початок переговорів ЄС з Албанією щодо членства цієї країни у Спільноті.

Читайте також: Новий склад Єврокомісії офіційно представлять у вівторок

Як відомо, у червні ЄС відклав початок офіційних перемовин про набуття членства в ЄС Албанією та Північною Македонією до жовтня. Єврокомісія рекомендувала, аби ці перемовини велися із обома балканськими державами після втілення ними необхідних реформ. Рішення про початок переговорів щодо членства Албанії та Північної Македонії в ЄС може бути прийняте 18 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-