Трюдо заявляє про вибіркове правосуддя у Китаї

Трюдо заявляє про вибіркове правосуддя у Китаї

Укрінформ
Використання Китаєм вибіркового правосуддя як засобу тиску викликає занепокоєння міжнародної спільноти.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час спілкування із журналістами у Торонто, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Використання довільних затримань як засобу досягнення міжнародних чи внутрішніх політичних цілей викликає занепокоєння не лише Канади, але усіх наших союзників. Вони наголошують на неприйнятності такої поведінки, оскільки остерігаються використання Китаєм такої само тактики тиску проти них”, - сказав Трюдо.

Водночас прем’єр-міністр Канади наголосив, що не має наміру посилювати протистояння із Китаєм та відзначив, що Пекін швидко затвердив нового канадського посла.

Трюдо також звернув увагу, що Канада не має іншого вибору, окрім як підтримувати відносини із другою за розміром економікою світу, але повинна зберігати “незатуманений погляд” щодо цього. “Китай грає за зовсім іншими правилами й принципами, ніж ми на Заході. Дуже важливо упевнитися, що ми чітко та наполегливо, але водночас конструктивно можемо донести цю думку”, - наголосив він.

За його словами, Канада наразі “дуже занепокоєна щодо 300 тис. канадців у Гонконзі”, але при цьому “має намір поводитися конструктивно й таким чином, що буде вигідним канадцям й китайцям”.

Читайте також: Меркель почала візит до Китаю

Як повідомлялося, після затримання у Канаді фінансового директора Huawei Менг Ванжу, Китай арештував двох канадців: підприємця Майкла Спейвора та колишнього дипломата Майкла Ковріга, проти яких висунули обвинувачення у створенні загроз національній безпеці КНР.

Канада вважає затримання політично мотивованими й вимагає негайного звільнення своїх громадян. Підтримку Оттаві вже висловило багато країн, серед яких Німеччина, ЄС, США, Великобританія та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-