Новий уряд Італії сьогодні складе присягу

Новий уряд Італії сьогодні складе присягу

Укрінформ
Новий уряд Італії 5 вересня складе присягу після того, як в країні місяць шукали коаліцію, аби уникнути проведення дострокових виборів.

Про це повідомляє The Local з посиланням на речника президента Італії Серджіо Матареллу.

“Міністри Кабміну у четвер о 10 годині складуть присягу після того, як (партія — ред.) “Рух 5 зірок” уклала угоду з "Демократичною партію", щоб уникнути проведення виборів в країні з третьою за величиною економікою та завершити кризу, яка тривала впродовж місяця”, - йдеться у повідомленні.

Так, прем'єром Італії залишиться Джузеппе Конте.

Новим міністром МЗС стане лідер партії “Рух 5 Зірок” і діючий віцепрем'єр Луїджі Ді Майо, а посаду міністра фінансів обійматиме представник "Демократичної партії" Роберто Гуалтьєрі, який останні 5 років працював в комітеті Європарламенту з питань економіки й монетарної політики.

Читайте також: В Італії остаточно погодили новий уряд

Як повідомлялося, в Італії політична криза виникла на початку серпня, коли лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні вивів свою партію з коаліції, щоб влаштувати дочасні вибори. 20 серпня голова уряду Італії Джузеппе Конте подав у відставку після того, як віцепрем'єр Маттео Сальвіні порушив питання про довіру уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-