Глава адміністрації Гонконгу може відкликати законопроєкт про екстрадицію в Китай - ЗМІ

Глава адміністрації Гонконгу може відкликати законопроєкт про екстрадицію в Китай - ЗМІ

Укрінформ
Голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам відкличе законопроєкт про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю, внаслідок якого вже майже три місяці тривають протести в регіоні.

Про це повідомляє South China Morning Post із посиланням на джерела.

“Лідер Гонконгу Керрі Лам у середу після обіду формально відкличе законопроєкт про екстрадицію (правопорушників до Китаю - ред.), який спровокував майже тримісячні протести в місті”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, таким чином, буде виконана одна з п'яти вимог протестувальників, які вже 13 тижнів висловлюють своє невдоволення щодо суперечливого законопроєкту.

Очікується, що Лам оголосить своє рішення про відкликання законопроєкту вже 4 вересня.

Зазначається, що глава адміністрації Гонконгу вже раніше призупинила розгляд даного законопроєкту, проте критики вважали це недостатнім кроком, адже до його розгляду можна було повернутися впродовж сесії.

Читайте також: У Гонконзі вийшли на протести тисячі студентів і школярів

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Фото: Nora Tam/scmp.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-