У Гонконзі вийшли на протести тисячі студентів і школярів

У Гонконзі вийшли на протести тисячі студентів і школярів

Укрінформ
Тисячі студентів вишів та учні старших класів у Гонконзі не прийшли на заняття в понеділок у рамках кількамісячних акцій протесту.

Про це повідомляє CNA.

“У понеділок тисячі гонконгівських студентів університетів та учнів шкіл замінили заняття на демонстрації на захист демократії...”, - йдеться у повідомленні.

Студенти зібралися біля Китайського університету Гонконгу, одного з найбільших у місті, та виступили по черзі зі сцени.

"Я приїжджаю сюди, щоб сказати іншим, що навіть після закінчення літніх канікул ми не повертаємося до свого нормального життя. Ми повинні продовжувати боротися за Гонконг", - сказав 19-річний студент, який назвався журналістам Чаном.

На вихідних протестувальники в рамках багатотижневого протесту блокували дороги до аеропорту Гонконгу та до станцій метро. Зазначається, що у неділю до міжнародного аеропорту Гонконгу прибули додаткові підрозділи поліції, оскільки протестувальники намагалися заблокувати доступ до летовища. Учасники акції протесту будують барикади на залізничних коліях, оскільки останні, за їхніми словами, не підпадають під дію заборони протестів на території аеропорту.

Заборона була запроваджена після того, як минулого місяця тисячі людей окупували термінали аеропорту, внаслідок чого заплановані рейси були скасовані.

Читайте також: У Гонконгу протестувальники перекрили дороги до аеропорту

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-