Поліція в Москві відпустила раніше затриманих російських опозиціонерів

Поліція в Москві відпустила раніше затриманих російських опозиціонерів

Укрінформ
Журналіста Іллю Азара, юриста Фонду боротьби з корупцією та незареєстрованого кандидата в депутати Мосгорсудумы Любов Соболь, а також опозиціонера Миколи Ляскіна, затриманих у зв'язку з акцією 31 серпня в Москві, відпустили з поліції.

Про це повідомляє BBC.

"Азара випускають! Любов Соболь також випускають!" - повідомив правозахисний проект "Апологія протесту". За його даними, Азару і Соболь ставиться повторне порушення правил організації публічних заходів.

Ляскін повідомив, що стосовно нього був складений адміністративний протокол про порушення правил проведення мітингів і демонстрацій.

Читайте також: У Москві поліція затримала опозиціонерку Любов Соболь

Адміністративні справи всіх трьох пов'язані з неузгодженою акцією опозиції, яка відбулась в Москві 31 серпня. Це був перший за це літо масовий несанкціонований мітинг, на якому не було затримань, проте вже в понеділок московське управління МВС порушило справу за адміністративною статтею про "порушення встановленого порядку проведення зборів".

Любов Соболь, що була одним з організаторів суботньої акції, було затримано та доставлено у відділення поліції. Пізніше в ОВС також опинилися опозиційний політик Микола Ляскін і журналіст і муніципальний депутат Ілля Азар. Обидва вони брали участь у ході.

Читайте також: В "Лефортово" взяли передачі для Сущенко та ще 31 політв'язня

Ілля Азар повідомив про своє затримання в телеграм-каналі. "Поклав дитину спати, вийшов покурити на балкон, зі сходової клітки вийшли три поліціянти та заявили, що я затриманий за 20.2. Прямо в домашньому одязі та тапках повели в машину", - написав Азар.

Азару загрожує до 30 діб адміністративного арешту. Раніше його штрафували на 10 тис. рублів за участь у неузгодженій акції протесту 27 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-