Штайнмайєр прилетів до Польщі із запізненням через несправність літака - ЗМІ

Штайнмайєр прилетів до Польщі із запізненням через несправність літака - ЗМІ

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр прибув до Польщі на заходи до 80-х роковин початку Другої світової війни із запізненням через несподівану заміну літака.
Про це повідомляє Bild.

«Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмайєр прибув у суботу ввечері до Польщі з запізненням. Причина - виявлений перед вильотом технічний дефект літака», - повідомляє видання.

За словами речника Військово-повітряних сил, літаки яких обслуговують польоти перших осіб держави, цього разу проблема полягала в несправності дисплея системи обмерзання.

Урешті-решт Штайнмайєру та особам із групи супроводження довелося пересісти з Airbus A321 на менший літак A319.

Читайте також: У Варшаві розпочалися меморіальні заходи до 80-х роковин початку Другої світової

Це вже не перший випадок із літаками, які перевозять найвищих німецьких посадовців. Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Штайнмайєр через технічні неполадки лайнера не зміг вчасно вилетіти з Ефіопії. Літак, що перевозить канцлера ФРН Ангелу Меркель, у травні зазнав пошкодження в результаті зіткнення з автомобілем на аеродромі Дортмунда, і їй довелося пересісти на гелікоптер; кілька місяців тому вона вимушена була подорожувати до Латинської Америки рейсовим літаком через несправність свого далекомагістрального лайнера. Міністр фінансів Олаф Шольц був змушений змінити літак, щоб полетіти в США. А міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас взагалі тричі цього року потрапляв у подібну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-