Лідер шотландських консерваторів пішла у відставку через Brexit

Лідер шотландських консерваторів пішла у відставку через Brexit

Укрінформ
Очільниця Консервативної партії Шотландії Рут Девідсон заявила про відставку через сімейні обставини та "суперечності з приводу Brexit".

Про це повідомляє The Guardian.

"Рут Девідсон пішла з посади лідера шотландських консерваторів, посилаючись на суперечності, які вона відчуває з приводу Brexit, та бажання досягти балансу між роботою та сімейним життям", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, втрата Девідсон - найуспішнішого лідера шотландських консерваторів - буде суттєвим ударом не тільки по партії, а й по профспілковій справі.

"Я ніколи не прагнула приховати суперечності, які відчувала через Brexit. Попри цей конфлікт я намагалася скласти такий курс партії, який визнає і поважає результат референдуму", - зазначила Девідсон.

Вона підкреслила, що продовжить підтримувати прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Також зазначається, що однією з причин її відставки з посади стало бажання більше часу проводити з родиною. У листопаді минулого року вона народила сина.

Читайте також: Трамп підтримав пропозицію Джонсона призупинити роботу парламенту заради Brexit

Її відставку вже прокоментувала колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, побажавши Девідсон удачі.

"Мені шкода, що Рут Девідсон йде з посади лідера шотландських торі. Дякую за все, що ви зробили для нашої партії і нашого союзу за останні вісім років", - написала Мей у Twitter, побажавши їй щасливого проведення часу в колі сім'ї.

Чинний прем’єр Британії Борис Джонсон від імені всіх консерваторів подякував Девідсон за вісім років її роботи, зокрема "за ключову роль, яку вона зіграла під час кампанії референдуму за незалежність Шотландії, де її пристрасна підтримка була вирішальною для результату".

Як повідомлялося, 28 серпня королева Великої Британії Єлизавета II схвалила прохання прем'єра Бориса Джонсона тимчасово призупинити роботу парламенту, щоб він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди. Напередодні депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євросоюзу без угоди шляхом прийняття законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії залишається донині.

Відтак, британський парламент припинить свою роботу з 9 вересня до 14 жовтня.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон укотре заявив, що країна залишить ЄC 31 жовтня та закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-