Трамп підтримав пропозицію Джонсона призупинити роботу парламенту заради Brexit

Трамп підтримав пропозицію Джонсона призупинити роботу парламенту заради Brexit

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтримав прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона щодо призупинення роботи парламенту, аби депутати не змогли заблокувати вихід Британії з ЄС без угоди, і висловив впевненість, що прем'єр зможе втриматися на посаді.
Про це Дональд Трамп написав у Twitter. "Лідеру британської Лейбористської партії Джеремі Корбіну буде доволі складно домогтися вотуму недовіри до нового голови уряду Бориса Джонсона, особливо з урахуванням того, що Борис, якраз той, хто потрібен Британії, він це неодмінно доведе. Люблю Британію", - написав Трамп. 

Як повідомляв Укрінформ, королева Великої Британії Єлизавета ІІ схвалила прохання прем'єра Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту, аби він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди.

Відтак, британський парламент припинить свою роботу з 9 вересня до 14 жовтня.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон укотре заявив, що країна залишить ЄC 31 жовтня та закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Читайте також: Палата громад назвала ідею Джонсона призупинити роботу парламенту “конституційним свавіллям”

Депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євроспільноти без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри голові уряду Великої Британії досі залишається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-