Пристрасті навколо Brexit: Єлизавета ІІ схвалила призупинення роботи парламенту

Пристрасті навколо Brexit: Єлизавета ІІ схвалила призупинення роботи парламенту

Укрінформ
Королева Великої Британії Єлизавета ІІ схвалила прохання прем'єра Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту, аби він не зміг заблокувати вихід Британії з Євросоюзу без угоди.

Про це повідомляє Sky News.

"Королева (Єлизавета ІІ — ред.) схвалила прохання Бориса Джонсона тимчасово припинити роботу парламенту з середини наступного місяця, що обмежить можливості депутатів заблокувати вихід Brexit без угоди", - йдеться у повідомленні.

Відтак, британський парламент припинить свою роботу з 9 вересня до 14 жовтня.

Зазначається, що завдяки цьому рішенню, у британських парламентарів буде менше пленарних днів для внесення ініціатив та дебатів щодо Brexit перед безпосереднім виходом країни з Євросоюзу, який запланований на 31 жовтня.

Раніше стало відомо, що уряд Великої Британії проситиме королеву Єлизавету ІІ призупинити роботу парламенту. У відповідь спікер Палати громад Джон Берков назвав таку ідею прикладом "конституційного свавілля".

Читайте також: Палата громад назвала ідею Джонсона призупинити роботу парламенту “конституційним свавіллям”

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон укотре заявив, що країна залишить Євросоюз 31 жовтня, і закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євросоюзу без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії досі залишається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-