Генсек ООН привітав екоактивістку Тунберг з прибуттям до Нью-Йорка

Генсек ООН привітав екоактивістку Тунберг з прибуттям до Нью-Йорка

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш привітав шістнадцятирічну екоактивістку Грету Тунберг у Нью-Йорку, після того як вона добралася до США яхтою через Атлантичний океан. 

Про це Гутерреш написав на власній сторінці у Twitter. 

“Ласкаво просимо до Нью-Йорка, Грето Тунберг!» - написав він. 

Генсек ООН переконаний, що потрібно досягти результатів у подоланні глобальної кліматичної кризи - на вимогу людей в усьому світі. 

«Цілеспрямованість та ощадливість, яку ви продемонстрували під час своєї подорожі, надихає всіх нас на участь у кліматичному саміті наступного місяця», - додав Гутерреш. 

Читайте також: Екоактивістка перепливла на яхті Атлантичний океан і дісталася до Нью-Йорка

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 28-го серпня, о 15:00 за місцевим часом яхта «Маліція ІІ» з шістнадцятирічною шведською екоактивісткою Гретою Тунберг на борту пришвартувалася до причалу North Cove Marina у Нью-Йорку. 

Цьому передувала двотижнева подорож Тунберг з Великобританії через Атлантичний океан. 

Шістнадцятирічна активістка стала відомою, оголосивши екопротест «П‘ятниці заради майбутнього», і відмовившись відвідувати школу щоп'ятниці. Таким чином вона прагнула привернути увагу урядів до глобальної загрози змін клімату та закликати їх до негайних дій. Скоро протест дівчини став глобальним, а вона сама - одною з лідерок екоактивізму у світі. 

Читайте також: Наступні 18 місяців матимуть вирішальне значення у боротьбі з потеплінням - вчені

Коли Грету Тунберг запросили до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку для участі у кліматичному саміті організації у вересні, екоактивістка відмовилася використовувати для подорожі літак, бо така подорож забруднює повітря вуглецевими викидами. Тому вона вирушила у подорож на вітрильній яхті із сонячними батареями, яка не наносить жодної шкоди довкіллю.

Навіть прикордонники, які зустріли Тунберг у затоці Нью-Йорку для здійснення контролю, використовували катери з електричними двигунами, аби не зашкодити її місії. 

У п`ятницю Тунберг планує взяти участь у протесті молоді перед штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку, аби вимагати від урядів негайних дій проти змін клімату, а згодом - у кліматичному саміті ООН у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-