В Італії парламентарії домовилися про створення нової коаліції та уряду

В Італії парламентарії домовилися про створення нової коаліції та уряду

Укрінформ
В Італії дві парламентські фракції досягли угоди щодо створення коаліції та формування уряду, таким чином країна уникне позачергових виборів.

Про це повідомляє AFP.

"Італійська партія "Рух п'яти зірок" та лівоцентристська "Демократична партія" у середу уклали угоду, щоб сформувати новий уряд та уникнути виборів у третій, за потужністю економіки, країні єврозони", - йдеться у повідомленні.

У партії "Рух п'яти зірок" заявили, що коаліцію очолить колишній прем'єр-міністр Джузеппе Конте, який подав у відставку після розвалу популістського уряду на початку цього місяця.

Читайте також: В Італії дві партії домовляються про нову коаліцію та уряд

Угода між двома історичними політичними супротивниками має на меті покласти кінець тому, що італійські медіа назвали "найсумнішою кризою в історії".

Як повідомлялося, в Італії політична криза виникла на початку цього місяця, коли лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні вивів свою партію з коаліції, щоб влаштувати дочасні вибори. 20 серпня голова уряду Італії Джузеппе Конте подав у відставку після того, як віцепрем'єр Маттео Сальвіні порушив питання про довіру уряду.

Читайте також: Сенат Італії висловив довіру уряду Конте

Президент Італії Серджо Маттарелла дав партіям час до вівторка, 27 серпня, сформувати нову парламентську більшість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-