В Італії дві партії домовляються про нову коаліцію та уряд

В Італії дві партії домовляються про нову коаліцію та уряд

Укрінформ
В Італії учасники ймовірної нової парламентської коаліції - "Рух 5 зірок" та Демократична партія - проводять консультації щодо кандидатури майбутнього очільника уряду, щоб узгодити це питання до вівторка для уникнення дострокових виборів.

Про це повідомляє The Guardian.

"Визначення кандидатури наступного прем'єр-міністра Італії є основною перешкодою у переговорах між партією "Рух 5 зірок" та лівоцентристською Демократичною партією. Сторони намагаються сформувати новий уряд до вівторка та уникнути дочасних виборів, на які Маттео Сальвіні може піти на чолі правих партій", - йдеться у повідомленні.

Лідер демократів Нікола Дзінгаретті відкинув вимогу "Руху 5 зірок" на чолі з Луїджі Ді Майо повернути Джузеппе Конте на посаду прем'єр-міністра.

На саміті G7 у суботу Конте заявив, що не сподівається знову бути прем'єр-міністром. Він дав зрозуміти, що не очолить новосформований уряд.

Читайте також: В Італії демократи припускають формування нової коаліції

Як повідомлялося, в Італії політична криза виникла на початку цього місяця, коли лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні вивів свою партію з коаліції, щоб влаштувати дочасні вибори. 20 серпня голова уряду Італії Джузеппе Конте подав у відставку після того, як віцепрем'єр Маттео Сальвіні порушив питання про довіру уряду.

Президент Італії Серджо Маттарелла дав партіям час до вівторка, 27 серпня, сформувати нову парламентську більшість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-