У МЗС Польщі порівняли Nord Stream-2 із пактом Молотова-Ріббентропа

У МЗС Польщі порівняли Nord Stream-2 із пактом Молотова-Ріббентропа

Укрінформ
Віце-міністр закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк заявив, що співпраця Росії і Німеччини щодо проєкту "Північний потік-2" нагадує співпрацю нацистської Німеччини з СРСР перед Другою світовою війною.
Про це повідомляє Польське радіо.

«Побудова Nord Stream-2 нагадала віце-міністру закордонних справ Польщі Шинковському вел Сеньку співпрацю Росії і Німеччини під час підписання пакту Молотова-Ріббентропа», - йдеться у повідомленні.

За словами вел Сенька, під час урочистих заходів до 70-их роковин початку Другої світової війни, коли 10 років тому на Вестерплятте одним іх гостей був президент РФ Володимир Путін, влада Польщі пов'язувала з тим візитом «фальшиві надії».

«У наших відносинах з Росією панувала певна наївність», - сказав він.

Заступник глави МЗС Польщі зазначив, що тодішня промова Путіна на Вестерплятте «релятивізувала певні підписані договори» та свідчила про критичну оцінку Росії пакту Молотова-Ріббентропа. Однак, як підкреслив він, потім почалося будівництво газопроводу Nord Stream-2, що, якщо говорити про держави, котрі співпрацюють у цьому проєкті, могло нагадувати співпрацю Росії та Німеччини багато років тому. «Газогін в обхід Польщі, держав Балтії, - це саме така угода за спинами», - заявив Шинковський вел Сеньк.

За його словами, якби не сильний альянс Польщі і США, питання Nord Stream-2 «було би вже вирішене».

«Спротив побудові Nord Stream-2 не є безнадійним саме завдяки союзу зі Сполученими Штатами», - вважає він.

Читайте також: У Росії кажуть, що вже на три чверті проклали Північний потік-2

Як відомо, на цьогорічний ювілей роковин початку Другої світової війни Варшава не запросила російську делегацію. Президент Анджей Дуда надіслав запрошення державам Європейського Союзу, НАТО та Східного партнерства. Під час головних урочистостей 1 вересня у Варшаві заплановані виступи президентів Німеччини, Польщі та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-