НАТО за тиждень здійснило супровід 9 військових літаків Росії у небі над Балтією

НАТО за тиждень здійснило супровід 9 військових літаків Росії у небі над Балтією

Укрінформ
Винищувачі НАТО минулого тижня тричі піднімалися в повітря для супроводу дев'яти російських військових літаків, які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтикою.

Про це повідомляє Міністерство оборони Литви.

Зокрема, в понеділок, 19 серпня, патрулю НАТО довелося супроводжувати два Су-30, які летіли з Калінінградської області на іншу територію Російської Федерації. Обидва були з вимкненим бортовим ретранслятором.

20 серпня винищувач НАТО, який проводив поліцейську місію у країнах Балтії, виявив два літаки: Су-34 і Т-134, які летіли також з Калінінградської області. При цьому Су-34 літав з вимкненим бортовим транспондером, без плану польоту, не підтримував радіозв'язок з регіональним центром польоту.

Читайте також: Британські винищувачі двічі перехопили військові літаки РФ

21 августа истребитель НАТО опознал летевшие различными маршрутами два самолета Су-27, два Су-30 и один Ил-76. Самолеты Су-27 и Су-30 были с выключенным бортовым транспондером, без плана полета и не поддерживали радиосвязь с региональным центром полета.

Как сообщалось, НАТОвская миссия воздушной полиции в странах Балтии осуществляется из авиабаз, находящихся в Литве и Эстонии.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-