ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити €34 тисячі вдові та матері Магнітського

ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити €34 тисячі вдові та матері Магнітського

Укрінформ
Європейський суд з прав людини визнав Росію винною в порушенні ряду статей Конвенції з прав людини та зобов’язав країну виплатити 34 тисячі євро вдові і матері Сергія Магнітського.

Про це йдеться у рішенні суду.

“Cуд одноголосно визнав порушення статті 5, пункт 3 Конвенції (право на свободу й безпеку), статті 3 (заборона катування), статті 2 (право на життя), статті 6, пункт 1 та пункт 2 (право на справедливий суд) та постановив країні-відповідачу (Росії — ред.) виплатити двом позивачам загалом 34 тисячі євро впродовж трьох місяців після набуття чинності даного рішення”, - йдеться в рішенні ЄСПЛ.

Зазначається, що позивачами у справі є вдова Магнітського Наталія Валеріївна Жарікова та його матір Наталія Миколаївна Магнітська.

Як відомо, співробітник фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський, заарештований в Росії за обвинуваченням в ухиленні від сплати податків, помер у московському слідчому ізоляторі 16 листопада 2009 року. Засновник і гендиректор фонду Hermitage Capital Вільям Браудер і глава британської компанії Firestone Duncan Джемісон Файерстоун заявляли, що Магнітського було заарештовано після того, як він розкрив корупційні схеми, до яких причетні деякі чиновники і співробітники МВС.

Читайте також: ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд Бекірова

США, Велика Британія, Канада, Литва, Естонія та інші країни прийняли так званий Акт Магнітського, що, зокрема, передбачає введення санкцій проти осіб, причетних до порушень прав людини і корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-