Держдеп вимагає від Канади забрати своїх громадян-терористів ІДІЛ із Сирії

Держдеп вимагає від Канади забрати своїх громадян-терористів ІДІЛ із Сирії

Укрінформ
Канада та всі інші держави повинні забрати із Сирії своїх громадян, які воювали на стороні терористів ІДІЛ, а нині утримуються у в’язницях.

Про це в інтерв'ю канадському телеканалу CBC заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Канаді.

"Ми були дуже однозначними у спілкуванні із канадським урядом. Ми хочемо, аби вони забрали своїх людей", - сказав Помпео.

Він наголосив, що "кожна держава повинна взяти відповідальність за своїх громадян, які поїхали до Сирії та воювали на стороні терористів".

"Ми всі зобов’язані протистояти тероризму, де б у світі його не виявили. Канада робить для цього важливі кроки. Ви очолюєте зусилля у Іраку, маєте там тренувальну місію. Це - важливі контртерористичні дії. Щодо того, коли ми затримуємо терористів, то кожна держава зобов’язана переконатися, що вони не повернуться на поле бою", - зазначив держсекретар.

Читайте також: У Сирії військові підірвалися на міні: є загиблі й поранені

Як повідомлялося, після перемоги над ІДІЛ у Сирії та Іраку в полон до сил міжнародної коаліції потрапила велика кількість терористів, які мають громадянство інших держава, часто - європейських. Цього тижня президент США Дональд Трамп пригрозив звільнити їх на території Європи, якщо держави не погодяться самостійно здійснити репатріацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-