Британія та Канада виступають проти повернення Росії до G7

Британія та Канада виступають проти повернення Росії до G7

Укрінформ
Росію не можна повертати до складу G7 до того часу, поки вона не припинить агресію проти України.

Як повідомили у офісі глави уряду Канади, про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністрів Канади Джастіна Трюдо та Великобританії Бориса Джонсона.

“Прем’єр-міністри обговорили відносини із Росією та погодилися, що РФ не варто повертати до G7, поки вона не припинить агресію проти України”, - розповіли у Трюдо

Серед інших міжнародних тем, обговорених Трюдо та Джонсоном, була Венесуела, напруження у Перській затоці та ситуація в Кашмірі. “Щодо Гонконгу, то вони обидва наголосили на важливості свободи слова та зібрань”, - зазначили у офісі глави уряду Канади.  

Читайте також: На наступний саміт G7 краще запросити Україну, а не Росію - Туск

Окрім цього, під час розмови йшлося також про відносини між Канадою й Об’єднаним королівством після виходу Великобританії зі складу ЄС. “Обговорюючи Брекзіт та майбутнє торгівлі між Канадою та Великобританією, прем’єр-міністри Трюдо та Джонсон підтвердили свій інтерес до забезпечення того, аби громадяни й підприємці Канади й Об’єднаного королівства й надалі отримували вигоду та процвітали від глибоких та продуктивних торговельних відносин. Вони домовилися про скору зустріч торговельних представників для роботи над досягненням цього результату”, -  запевнили у Трюдо.

Зазначимо, що зустріч Трюдо та Джонсона пройшла у рамках саміту лідерів країн Великої сімки, що триває цими днями у французькому Біаріцці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-