Лідери G7 обговорять на саміті безпеку в Україні

Лідери G7 обговорять на саміті безпеку в Україні

Укрінформ
Лідери «Групи семи» (G7) на саміті у французькому місті Біарріц обговорять безпекову ситуацію в Україні, а також виклики міжнародній політиці відносно деяких інших країн та регіонів світу.

Про це власному кореспонденту Укрінформу розповіли у європейських дипломатичних колах.

Зокрема, питання зовнішньої і безпекової політики лідери G7 обговорять першим у день відкриття зустрічі високого рівня у суботу, 24 серпня, у форматі робочої вечері та продовжать дискусії у неділю зранку.

Глави держав та урядів «Групи семи» обміняються думками з метою опрацювання спільної позиції з актуальних викликів міжнародної політики відносно Ірану, України, Лівії, Сирії, Близького Сходу загалом, а також щодо КНДР та Венесуели.

При цьому, як зазначається, особлива увага буде приділена Ірану, який оголосив про обмеження зі свого боку виконання угоди про ядерну програму.

Читайте також: Росія не повернеться до G7 без врегулювання ситуації в Україні - Макрон

Серед інших питань на саміті буде приділена увага глобальній економіці, економічному зростанню та торгівлі, боротьбі з нерівністю та розширенню прав і можливостей жінок, партнерству з Африкою, кліматичним змінам та океанам, а також цифровій трансформації.

Як повідомляв Укрінформ, Франція, яка нині головує у «Групі семи», проводить саміт 24-26 серпня у місті Біарріц, що на південному заході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-