GRECO закликає Словаччину посилити боротьбу з корупцією серед вищих урядовців

GRECO закликає Словаччину посилити боротьбу з корупцією серед вищих урядовців

Укрінформ
Група держав проти корупції Ради Європи (GRECO) закликає Словаччину посилити ефективність протидії корупції серед вищих урядовців та у поліції.

Про це йдеться в опублікованій у четвер доповіді GRECO, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«GRECO закликає Словаччину посилити ефективність законодавчих рамок і політики у запобіганні корупції серед високих представників виконавчої влади (міністри та вищі урядовці), а також у поліції», - заявили у Раді Європи.

Доповідь підготовлена у відповідь на масові демонстрації у Словаччині, учасники яких вимагають розслідування зв’язків між політиками і кримінальними мережами.

Згідно з висновками GRECO Словаччині необхідно прийняти кодекс поведінки для вищих урядовців, покращити прозорість їхньої діяльності та підзвітність перед громадянами.

Читайте також: Єврокомісія готує “відповідь” на видачу паспортів Росії жителям Донбасу — ЗМІ

Серед інших рекомендованих заходів - відкритість контактів із лобістами, публічне оприлюднення отриманих подарунків, деталізація декларацій про майновий стан.

У РЄ також рекомендують Братиславі переглянути етичний кодекс сил поліції, забезпечити захист негласних інформаторів, гарантувати ефективні розслідування випадків неналежної поведінки поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-