Чеське МЗС зробило заяву про іноземні кібератаки, підозрюють російське ГРУ

Чеське МЗС зробило заяву про іноземні кібератаки, підозрюють російське ГРУ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Чехії публічно засудило кібернетичні атаки з боку іноземної держави.

Про це йдеться у відповідній заяві, оприлюдненій на сайті МЗС Чехії.

«Ми вважаємо кібератаки на державні та недержавні інституції демократичної держави з боку іноземної державної влади абсолютно неприйнятними та несумісними із зусиллями взаємних дружніх відносин та співпраці. Кібербезпека має вирішальне значення для функціонування суверенної держави та її інституій, зокрема МЗС», - йдеться в заяві.

Відтак, з огляду на зростаючу кількість кіберзагроз, Міністерство закордонних справ Чехії попросило збільшити фінансування з державного бюджету у цій сфері.

Читайте також: У Bellingcat звинувачують російських хакерів у кібератаці

У довгостроковій перспективі Міністерство закордонних справ, як було зазначено, «систематично підвищує безпеку своїх систем», в рамках чого тісно співпрацює з Національним бюро з питань кібернетичної та інформаційної безпеки (NÚKIB), Національним агентством зв'язку та інформаційних технологій та іншими відповідними установами та структурами. Водночас МЗС підкреслює, що контактує з союзниками на міжнародному рівні, особливо в межах ЄС та НАТО.

Кібератаку на комп’ютери МЗС у червні, найімовірніше, здійснила інша держава, підтвердили раніше NÚKIB. За даними трьох високопоставлених джерел з дипломатичних та безпекових установ, за атакою стоїть російська військова розвідка ГРУ.

А в грудні Інформаційна служба безпеки Чеської Республіки повідомила, що розвідувальні служби Росії стоять за кібератаками, спрямованими на Міністерство закордонних справ Чехії 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-