Членам Конгресу США заборонили в'їзд до Ізраїлю через твіт Трампа

Членам Конгресу США заборонили в'їзд до Ізраїлю через твіт Трампа

Укрінформ
Влада Ізраїлю заборонила в'їзд в країну членам Конгресу США Рашиді Тлаїб і Ільхан Омар.

Як повідомляє CNN, оголошення було зроблено незабаром після того, як президент США Дональд Трамп заявив, що Ізраїль проявить «слабкість», якщо дозволить їм в'їхати в країну.

«Вони ненавидять Ізраїль і єврейський народ, і нічого не можна зробити для того, щоб їхня думка змінилася», - написав Трамп у своєму Twitter.

«План візиту жінок-конгресменів полягає тільки в тому, щоб завдати шкоди Ізраїлю і розпалити антиізраїльські настрої», - йдеться в заяві прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.

Читайте також: До Києва вперше за 20 років приїде прем'єр-міністр Ізраїля - ЗМІ

Міністр внутрішніх справ Ізраїлю Ар'є Дері, уповноважений приймати такі рішення, заявив, що Ізраїль поважає Конгрес США, але дозвіл на в'їзд тим, хто прагне завдати шкоди державі, «абсолютно виключений».

Ільхан Омар родом з Сомалі, переїхала в США в дитинстві. У Рашид Тлаїб є палестинське коріння. Вони — перші мусульманки в Конгресі та часто критикують Ізраїль.

Читайте також: Зеленський проведе переговори з Нетаньягу 19 серпня

Нагадаємо: раніше Трамп заявив, що деяким «прогресивним» представницям Демократичної партії слід повернутися в країни, звідки родом їхні сім'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-