Представники п'яти країн обговорили порятунок ядерної угоди

Представники п'яти країн обговорили порятунок ядерної угоди

Укрінформ
Заступники міністрів закордонних справ Ірану та "групи 4+1" – Росії, Китаю, Франції, Великої Британії та Німеччини – провели у неділю, 28 липня, у Відні зустріч з метою порятунки угоди щодо ядерної програми ІРІ.

Про це повідомляє австрійський суспільний мовник ORF.

"Атмосфера була конструктивною. Обговорення пройшло добре. Не можу сказати, що ми все вирішили, але є багато зобов’язань", - заявив після зустрічі заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Аракчі.

Він також заявив, що Іран продовжить скорочувати свої зобов’язання в рамках Спільного всеосяжного плану дій (СВПД, англійська абревіатура - JCPoA) щодо ядерної програми Ірану, "допоки європейців не забезпечать інтереси Ірану в цій угоди".

За його словами, учасники СВПД в найближчий час мають намір провести зустріч на рівні міністрів, однак поки її дата не визначена.

Як повідомлялося, з 15 травня поточного року Іран офіційно призупинив виконання частини своїх зобов'язань за умовами СВПД та повідомив про це всі сторони цієї міжнародної угоди, з якої близько року тому в односторонньому порядку вийшли США. 20 травня Іран оголосив про збільшення в чотири рази ступеня збагачення низькозбагаченого урану.

Читайте також: Міжнародна зустріч щодо ядерної програми Ірану відбудеться 28 липня

Євросоюз, а також уряди Великої Британії, Франції та Німеччини, закликали Іран дотримуватися положень СВПД. Цей План дій європейські учасники вважають основою регіональної стабільності та дотримання міжнародного режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-