МВФ знизив прогнози зростання світової економіки на наступні два роки

МВФ знизив прогнози зростання світової економіки на наступні два роки

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд у останньому прогнозі знизив очікування щодо зростання світової економіки в 2019 та 2020 роках до 3,2% та 3,5 відповідно.

Про це заявила у вівторок під час презентації нової доповіді МВФ у Сантьяго головний економіст Фонду, директор Департаменту досліджень Гіта Гопінат, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У нашому липневому огляді "Перспективи Світової Економіки" ми переглядаємо наші прогнози щодо глобального зростання до показників 3,2% у 2019 році й 3,5% у 2020 році", - зауважила представник Фонду.

Читайте також: МВФ вважає курс долара США завищеним

Вона уточнила, що ці показники є нижчими на 0,1% за прогнози, які були актуальними ще у квітні цього року.

"Перегляд прогнозів на 2019 рік відображає негативні несподіванки для зростання на ринках країн, де ринок формується, а також країн з ринком, що розвивається", - пояснила Гопінат.

Вона зазначила що ці показники дещо компенсуються позитивними змінами на ринках розвинутих країн.

Читайте також: МВФ обіцяв приїхати в Україну після виборів — Герус

Тим часом, у доповіді МВФ наводяться інші фактори, які не сприяють позитивній динаміці. Серед них, у тому числі, тарифне протистояння між США і Китаєм, яке, однак, вдалося дещо вгамувати після саміту G20. Крім того, існують ризики, пов'язані зі зниженням темпів зростання та недостатнім кінцевим попитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-