Штати націлені лише на повне ядерне роззброєння КНДР – Держдеп

Штати націлені лише на повне ядерне роззброєння КНДР – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками орієнтовані лише на повне ядерне роззброєння КНДР у врегулюванні ситуації щодо загрози, яка залишається актуальною в регіоні Корейського півострова.

Така позиція була підтверджена під час спілкування глав зовнішньополітичних відомств США і Південної Кореї, повідомила в четвер речниця Держдепартаменту США Морган Ортагус.

"Сторони підтвердили свою прихильність остаточній, повною мірою підзвітній денуклеаризації КНДР, важливості тристоронньої співпраці США-Японія-Південна Корея, а також погодилися продовжувати тісну взаємодію в розв'язанні спільних проблем в Індо-Тихоокеанському регіоні", - зазначається.

Крім того, США і Південна Корея обговорили зміцнення Альянсу двох країн, що, як зауважили в Держдепі, "залишається стрижнем миру й безпеки" в регіоні.

Читайте також: Дональд Трамп запланував серйозний поворот у “корейській проблемі”

Нагадаємо, на початку місяця американська NYT повідомила із посиланням на джерела в адміністрації, що у Трампа можуть погодитись на "замороження" північнокорейської програми з виробництва ядерної зброї замість повного знищення ядерного потенціалу КНДР. Водночас, зазначалося, що це може бути першим компромісним кроком на шляху до повної денуклеаризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-