Невизнана Абхазія ввела обмеження на перетин

Невизнана Абхазія ввела обмеження на перетин "кордону" з Грузією - ЗМІ

Укрінформ
Невизнана Абхазія ввела тимчасове обмеження на перетин "кордону" з Грузією.

Про це повідомляє телеканал новин "112-Україна".

Абхазькі сепаратисти вважають, що "у Грузії проходять масові протестні акції провокаційного характеру, що зачіпають державність республіки Абхазія".

"Протестні акції проводяться і в Зугдідському районі, на прикордонній з республікою Абхазія території", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Тбілісі звільнили з-під варти півсотні затриманих протестувальників

В Абхазії розробили та реалізують "необхідний комплекс заходів реагування", серед яких – введення тимчасового обмеження на перетин "кордону" з Грузією".

"Обмежений в'їзд іноземних громадян з території Грузії, виїзд громадян республіки Абхазія на територію Грузії", – додали сепаратисти.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Грузії 20 червня почалися протести після того, як депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов вів засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я, сидячи в кріслі спікера грузинського парламенту.

Багатьох громадян Грузії це обурило, тому що перед приїздом в Тбілісі Гаврилов підтвердив, що вважає незворотнім визнання Росією в якості незалежних держав сепаратистських регіонів Грузії - Абхазії та Південної Осетії.

20 червня протести переросли в зіткнення протестуючих з поліцією. Постраждали близько 150 демонстрантів, майже 300 було затримано в адміністративному порядку.

Читайте також: Прокуратура Грузії хоче арештувати одного з опозиційних лідерів

21 червня через ці події у відставку подав спікер парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе, задовольнивши одну з вимог мітингувальників.

Учасники протестів також вимагають відставки міністра внутрішніх справ і призначення дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-