США офіційно звинуватили Іран в нападі на танкери в Оманській затоці

США офіційно звинуватили Іран в нападі на танкери в Оманській затоці

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив, що після вивчення розвідувальної інформації про ситуацію в Оманській затоці, де в четвер були атаковані два комерційних танкери, уряд США дійшов висновку, що за нападом стоїть Іран.

З відповідною заявою він виступив у четвер під час спеціально скликаного брифінгу в Держдепартаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Уряд Сполучених Штатів вважає, що Ісламська Республіка Іран є відповідальною за напади, що відбулися сьогодні в Оманській затоці", - заявив глава зовнішньополітичного відомства США. 

Читайте також: В Оманській затоці атакували два нафтові танкери

Він підкреслив, що оцінка американського уряду ґрунтується на отриманих розвідданих, у тому числі щодо типу застосованої зброї, рівня знань, необхідних для виконання операції, а також останніх подібних атак з боку Ірану на судна в регіоні.

"Жодне угруповання, яке діє в цьому регіоні, не має ресурсів і досвіду, щоби діяти з таким високим ступенем складності", - зазначив Помпео.

Помпео підкреслив, що це є атакою Ірану та його ставлеників проти інтересів США і союзних країн.

Читайте також: Нафта дорожчає після дводенного зниження більш ніж на 4%

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Оманській затоці були атаковані два нафтових танкери. За попередніми даними, інцидент стався на відстані 45 кілометрів від іранського узбережжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-