МЗС Британії: Євросоюз може переглянути Brexit-угоду

МЗС Британії: Євросоюз може переглянути Brexit-угоду

Укрінформ
Європейський союз готовий переглянути умови угоди щодо виходу Британії з ЄС. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант.

Про це інформує AFP.

«Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант, претендент на заміну Терези Мей на посаді голови уряду, заявив у неділю, що канцлер Німеччини Ангела Меркель натякнула, що ЄС готовий переглянути умови Brexit угоди», - йдеться у повідомленні.

Гант, заявив, що він говорив з Меркель під час святкування річниці Дня висадки союзників у Нормандії минулого тижня, і німецька канцлер переконала його, що зміна угоди щодо Brexit можлива.

"Я цілком впевнений, що якщо ми матимемо правильний підхід до цього питання, європейці будуть готові вести перемовини про нову угоду", - сказав урядовець.

Гант не уточнив, чи мав він на увазі, юридично зобов'язуючу угоду про вихід зі спільноти, про яку ЄС неодноразово казав, що її переробити не можна, або супровідну політичну декларацію про майбутні відносини, яку можна було б переглянути.

Читайте також: Британія і Корея домовилися про вільну торгівлю після Brexit

Як відомо, лідери ЄС на позачерговому саміті 10 квітня вирішили надати Лондону «гнучке відтермінування» виходу зі спільноти до 31 жовтня 2019 року. Уряди країн-членів ЄС готові ще раз відтермінувати дату виходу Великої Британії зі спільноти, попри те, хто стане новим британським прем'єром.

Водночас очікується, що Консервативна партія, після відставки Терези Мей, до кінця липня обере свого нового лідера й наступного прем'єр-міністра Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-