У МВФ назвали головну загрозу для світової економіки

У МВФ назвали головну загрозу для світової економіки

Укрінформ
Світовий ВВП може знизитися на 0,5 % через тарифний конфлікт між США і КНР, заявила Крістін Лагард.

Ще один ризик для світової економіки - низькі процентні ставки, пише DW.

Існуючі торговельні конфлікти становлять основну загрозу для зростання світової економіки. З такою заявою директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард виступила на завершенні саміту "великої двадцятки" (G20) в японському місті Фукуока, у неділю, 9 червня. У зустрічі брали участь міністри фінансів і глави центробанків країн-членів G20.

За оцінкою МВФ, тарифний конфлікт між Китаєм і Сполученими Штатами Америки може призвести до зниження світового ВВП на 0,5 % (або $455 млрд) у 2020 році. Залагодження існуючих торгових спорів слід зробити пріоритетним завданням, підкреслила Лагард.

Крім того, глава МВФ віднесла до погроз для зростання світової економіки низькі процентні ставки. Незважаючи на "обережні ознаки стабілізації", які демонструє світова економіка, у багатьох розвинених економіках зростає рівень боргу, а ринки як і раніше "уразливі для раптових змін у фінансових умовах", акцентувала Лагард.

Читайте також: МВФ готовий поновити співпрацю з Україною після призначення нового уряду

Як повідомлялося, торговий конфлікт між Вашингтоном і Пекіном загострився в травні 2019 року, коли після невдалих переговорів президент США Дональд Трамп пригрозив підняти мита на товари з КНР до 25 %. Надії на врегулювання спору тепер пов'язані із зустріччю Трампа з китайським лідером Сі Цзіньпіном, яка повинна відбутися в японській Осаці й запланована на кінець червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-