Влада Солсбері хоче придбати будинок Скрипаля, щоб із нього не зробили туристичний об'єкт

Влада Солсбері хоче придбати будинок Скрипаля, щоб із нього не зробили туристичний об'єкт

Укрінформ
Представник міської ради Солсбері Алістер Канінгем заявив, що влада викупить будівлю, в якій був отруєний Сергій Скрипаль і його донька Юлія.

Рішення було прийнято, після того як влада переконалася в тому, що Скрипаль не повернеться знову жити в цей будинок, повідомляє The Sun.

Канінгем зазначив, що міська влада не хоче, аби будинок придбали люди, які можуть перетворити його на туристичний об'єкт.

"Саме тому рада хоче гарантувати, що будинок використовуватиметься лише в особистих цілях", - заявив Канінгем.

Нагадаємо, що 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною "новачок" британському Солсбері.

Британська поліція вважає, що Скрипалі вперше зазнали впливу нервово-паралітичної речовини вдома — отруту нанесли на ручку вхідних дверей.

Провівши кілька тижнів у несвідомому стані, Сергій і Юлія Скрипалі прийшли до тями. Юлію виписали з лікарні в квітні 2018 року, Сергія — у травні 2018 року.

Читайте також: Лондон уперше після отруєння Скрипалів дозволив РФ збільшити кількість дипломатів — ЗМІ

У Лондоні вважають, що за отруєнням Скрипалів стоїть Росія, а виконавцями злочину є офіцери ГРУ «Олександр Петров» та «Руслан Боширов» (справжні імена — Анатолій Чепіга й Олександр Мишкін). Москва заперечує звинувачення.

Наприкінці вересня ЗМІ повідомляли, що британська поліція виявила третього підозрюваного, яким виявився громадянин Росії з вигаданим ім'ям «Сергій Федотов».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-