Лондон уперше після отруєння Скрипалів дозволив РФ збільшити кількість дипломатів — ЗМІ

Лондон уперше після отруєння Скрипалів дозволив РФ збільшити кількість дипломатів — ЗМІ

Укрінформ
Уряд Великої Британії дозволив Росії збільшити кількість своїх дипломатів у Лондоні - уперше після отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері минулого року.

Про це повідомляє The Times із посиланням на джерела.

"Британія дозволила Росії збільшити кількість дипломатів у Лондоні вперше після видворення (російських дипломатів — ред.) через отруєння Сергія Скрипаля минулого року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це рішення британського уряду викликало побоювання, що такий крок розглядатиметься як сигнал слабкості.

За останніми даними, нині у Британії акредитовані 44 російські дипломати, а ще у січні цього року їх було 40.

До того ж як Лондон минулої весни вислав 23 російських дипломатів через отруєння у Солсбері, їх було 58.

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському Солсбері і госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження.

Читайте також: США підготували другий пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів

30 червня відбулося отруєння "Новічком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Потерпіла Дон Стерджесс померла, її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка встановила, що підозрювані - "Олександр Петров" (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і "Руслан Боширов" (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - є офіцерами ГРУ.

Пізніше розслідувачі The Insider і Bellingcat повідомили про третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів і опублікували фотографію співробітника ГРУ "Сергія Федотова", справжнє ім'я якого Денис Сергеєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-