Філіппіни обурив заклик ООН до незалежного розслідування порушень прав людини

Філіппіни обурив заклик ООН до незалежного розслідування порушень прав людини

Укрінформ
Філіппіни відхилили заклик до незалежного розслідування ООН передбачуваних порушень прав людини у Манілі, назвавши його втручанням у справи країни.

Про це повідомляє AFP.

«Останній призов 11 спеціальних доповідачів Організації Об'єднаних Націй до міжнародного розслідування Філіппін є не лише інтелектуальним викликом, а й кричущим втручанням у суверенітет Філіппін», - заявив представник президента країни Сальвадор Панело.

Читайте також: На півдні Філіппін на міні підірвалися 11 осіб

Він також звинуватив експертів ООН у «торгівлі упередженим і абсолютно хибним викладенням фактів, повних фальшивих зловмисних звинувачень проти офіційної влади».

Напередодні експерти ООН з прав людини звернулися до Ради ООН з прав людини з проханням розібратися з «приголомшливою кількістю незаконних смертей і вбивств з боку поліції у контексті так званої війни з наркотиками, а також вбивств правозахисників».

Читайте також: Філіппіни повернули Канаді кілька тонн сміття

За останні три роки перебування Родріго Дутерте на посаді президента Філіппін під час боротьби з наркотиками поліція вбила понад 5300 підозрюваних торговців і споживачів наркотиків. Правозахисні організації стверджують, що фактична кількість загиблих під час рейдів щонайменше втричі більша за офіційні дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-