Думки німецьких політиків у питанні санкцій проти Росії розійшлися

Думки німецьких політиків у питанні санкцій проти Росії розійшлися

Укрінформ
Німецькі політики висловили протилежно різні думки з приводу санкцій проти Росії.

Таблоїд Bild наводить коментар голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер.

«Економічні санкції — це реакція на протиправну поведінку російського уряду в Криму і на сході України. Поки поведінка Росії залишається незмінною, для змін в економічному співробітництві немає місця», - заявила лідер ХДС.

Реакція Крамп-Карренбауер, а також низки інших представників ХДС викликана зробленою напередодні заявою їх однопартійця, голови уряду землі Саксонія Міхаеля Кречмера, який на економічному форумі в Санкт-Петербурзі під час зустрічі з президентом Росії Путіним наполягав на необхідності скасування санкцій. За його словами, такі заходи є серйозною проблемою для саксонської і в цілому східнонімецької економіки.

Прем'єр-міністр землі Мекленбург-Передня Померанія Мануела Швезіг (Соціал-демократична партія Німеччини) також виступили за «новий старт у німецько-російських відносинах».

Читайте також: Німеччина і РФ підписали документ щодо поглиблення співпраці

У Санкт-Петербурзі відбулася зустріч міністра економіки ФРН Петера Альтмаєра (також є членом ХДС) з російським колегою Максимом Орєшкіним, за підсумками якої було підписано меморандум про наміри з метою ефективного партнерства, суть якого німецькі ЗМІ описують так: німецькі технології мають допомогти в майбутньому російській економіці залишатися на плаву.

Всі троє представників німецької влади також висловилися на підтримку проекту газопроводу Nord Stream 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-