У парламенті Молдови сподіваються уникнути дострокових виборів

У парламенті Молдови сподіваються уникнути дострокових виборів

Укрінформ
У п'ятницю ввечері, 7 червня, в будівлі парламенту Молдови тривають останні переговори між представниками Партії соціалістів та політичного блоку «ACUM» щодо формування парламентської коаліції.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, кількома годинами раніше Конституційний суд Молдови виніс вердикт про те, що максимальний термін для формування коаліції та затвердження нового уряду закінчується опівночі у п'ятницю, 7 червня, після чого президент зобов'язаний розпустити парламент і призначити дострокові вибори.

У переговорах беруть участь члени Партії соціалістів Республіки Молдова Іон Чебан, Гайк Вартанян, Влад Батринча і Василь Боля, керівники блоку «ACUM» Майя Санду та Андрій Нестасе, а також інші депутати парламенту.

Читайте також: У Молдові виступають проти дострокових виборів - мітингувальники оточили парламент

Декількома годинами раніше перед будівлею парламенту Молдови відбувся багатотисячний мітинг прихильників Демократичної партії, які виступають проти дострокових виборів.

Під час мітингів до екстреної служби «112» надійшов дзвінок про те, що нібито будівлі парламенту, уряду і президентури заміновані. У всіх трьох адміністративних будівлях працюють представники правоохоронних органів.

Читайте також: Молдова йде на дострокові парламентські вибори – Додон

Як відомо, за результатами парламентських виборів, які відбулися в Молдові 24 лютого, до парламенту пройшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30), політичний блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати. Для створення парламентської більшості та подальшого затвердження уряду необхідні були голоси як мінімум 51 депутата.

Однак ні соціалісти, ні політичний блок «ACUM», ні Демократична партія так і не змогли домовитися про формування парламентської більшості.

Читайте також: Додон готовий у понеділок розпустити парламент Молдови

Очікується, що в найближчі 2-3 дні президент Ігор Додон, згідно з вердиктом Конституційного суду, підпише указ щодо розпуску парламенту та призначення дати дострокових парламентських виборів. За попередніми даними, для їхньої організації та проведення необхідно трохи понад п'ять мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-