Додон готовий у понеділок розпустити парламент Молдови

Додон готовий у понеділок розпустити парламент Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон готовий розпустити парламент і призначити дострокові вибори, якщо до 10 червня не буде сформовано парламентську коаліцію.

Про це він заявив під час свого перебування в Санкт-Петербурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У найближчі кілька днів у Молдові може бути сформовано новий уряд. Однак, якщо до неділі, 9 червня, не буде створена парламентська коаліція, наступного тижня, в понеділок, я буду змушений розпустити парламент», - заявив Додон.

Раніше представники партій «Дія і солідарність» і «Платформа «Гідність і правда»», що входить в політичний блок «ACUM», погодилася підтримати кандидатуру лідера Партії соціалістів Зінаїди Гречаної на пост спікера парламенту Молдови.

Соціалісти, у свою чергу, мають ухвалити рішення в п'ятницю, 7 червня, на Республіканській раді партії.

Читайте також: Ган попередив молдавських політиків про наслідки дострокових виборів

Як відомо, за результатами парламентських виборів, які пройшли в Молдові 24 лютого, в новий парламент увійшли Партія соціалістів (35 мандатів з 101), Демократична партія (30), політичний блок «ACUM» (Зараз) (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати. Для створення парламентської більшості і подальшого затвердження уряду необхідні голоси як мінімум 51 депутата.

Згідно із законодавством, якщо протягом трьох місяців після початку роботи парламенту нового скликання (відлік йде від 21 березня) коаліція не створюється, то президент має право розпустити парламент і призначити дострокові вибори.

Фото: Sputnik / Miroslav Rotari

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-