Британці готові екстрадувати Ассанжа до США

Британці готові екстрадувати Ассанжа до США

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії та кандидат у прем'єр-міністри країни Джеремі Гант заявив, що не перешкоджатиме екстрадиції до США засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Абсолютно вірно, що він постане перед правосуддям, і в нього немає більше причин уникнути його", - заявив Гант.

Міністр вважає, що Ассанж винен у двох злочинах, "які привели до загибелі людей".

Читайте також: Ассанж не може свідчити в суді, його перевели у тюремну лікарню

Раніше в США планували пред’явити Ассанжу додаткові звинувачення ще по 17 пунктам. Нові звинувачення повинні були бути пов’язані з незаконним отриманням та оприлюдненням даних, що мають відношення до оборони США.

Читайте також: До Ассанжа застосовували психологічні тортури - спецдоповідач ООН

11 квітня британські поліцейські заарештували в Лондоні засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Скотленд-Ярд пояснив, що Ассанж був заарештований в Лондоні за запитом США. Міністерство юстиції США заявило, що він звинувачується в злочинній змові з метою незаконного проникнення в комп’ютерні системи Пентагону.

Читайте також: Шведська прокуратура запросила ордер на арешт Ассанжа

Як повідомлялося, 30 травня 47-річний Джуліан Ассанж повинен був з'явитися на допит у справі про його екстрадицію до США. Але британська влада відклала слухання через те, що Ассанж виявився фізично занадто слабким, щоб брати участь в суді по відеозв'язку. Адвокат Ассанжа повідомив, що він переведений до тюремної лікарні. Нове слухання призначене на 12 червня.

Ассанж був заарештований 11 квітня після семи років, проведених в посольстві Еквадору в Лондоні. Зараз він відбуває термін в 50 тижнів в британській в'язниці за порушення умов звільнення під заставу. Сполучені Штати домагаються видачі Британією Ассанжа за звинуваченням у незаконній публікації секретних матеріалів, зокрема, імен засекречених джерел, а також в змові з екс-аналітиком армії рядовим Челсі Меннінг в доступі до секретної інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-