Шведська прокуратура запросила ордер на арешт Ассанжа

Шведська прокуратура запросила ордер на арешт Ассанжа

Укрінформ
Шведська прокуратура запросила ордер на арешт Джуліана Ассанжа у справі за підозрою у зґвалтуванні.

Про це повідомляє Daily Mail.

«Я прошу окружний суд заарештувати Ассанжа за його відсутності за підозрою у згвалтуванні. Якщо суд вирішить заарештувати його, я розпочну видачу європейського ордера на арешт з проханням про його екстрадицію до Швеції», - заявила заступник головного окружного прокурора Єва-Марі Перссон.

Вона також наголосила, що оскільки Ассанжу загрожує екстрадиція за запитом США, влада Великої Британії прийме рішення в порядку пріоритетності.

Як повідомлялося, прокуратура Швеції відновила розслідування у справі про обвинувачення у зґвалтуванні проти засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа, який на даний момент відбуває 50-тижневий строк ув'язнення за порушення умов виходу під заставу у Великій Британії в 2012 році.

Читайте також: Швеція поновила розслідування проти Ассанжа у справі про зґвалтування

Як відомо, після виходу під заставу в 2012 році засновник Wikileaks протягом семи років переховувався в посольстві Еквадору у Великій Британії, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де він був звинувачений у зґвалтуванні. Він був заарештований 11 квітня британською поліцією, оскільки влада Еквадору скасувала рішення про надання Ассанжу громадянства країни. Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом США, де йому загрожує до 5 років ув'язнення за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-