Ассанж не може свідчити в суді, його перевели у тюремну лікарню

Ассанж не може свідчити в суді, його перевели у тюремну лікарню

Укрінформ
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж, напередодні переведений до тюремної лікарні, занадто хворий, щоб давати свідчення в суді навіть по відеозв'язку.

Про це заявив адвокат підсудного, повідомляє The Guardian.

"Джуліан Ассанж занадто хворий, щоб брати участь у відеозв'язку в запланованому (на сьогодні - ред.) слуханні щодо його можливої екстрадиції до США", - йдеться в повідомленні.

Судове засідання у справі Ассанжа було заплановано на четвер. Очікувалося, що засновник WikiLeaks буде присутнім по відеозв'язку, проте його адвокат Гарет Пірс повідомив в суді, що Ассанж занадто хворий, щоб брати участь у слуханнях, навіть по відеозв'язку.

Наступне слухання відбудеться 12 червня. Старший окружний суддя Емма Арбутнот сказала, що наступне слухання може відбутися в тюрмі Белмарш на півдні Лондона, де і перебуває Ассанж.

Напередодні в WikiLeaks заявили, що засновника компанії було переведено до шкільної лікарні Белмарш після "різкої" втрати ваги і погіршення здоров'я.

Читайте також: Ассанжу у США висунули ще 17 обвинувачень

Як відомо, після виходу під заставу в 2012 році засновник Wikileaks протягом семи років переховувався в посольстві Еквадору у Великій Ббританії, щоб уникнути екстрадиції до Швеції, де його було звинувачено узгвалтуванні. Ассанжа заарештувала 11 квітня британська поліція, оскільки влада Еквадору скасувала рішення про надання йому громадянства. Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом США, де йому загрожує до 5 років в'язниці за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів. Також Міністерство юстиції США висунуло ще 17 звинувачень проти Ассанжа через змову з колишнім аналітиком військової розвідки Челсі Меннінг, щоб отримати і опублікувати секретну урядову інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-