Німецькі консерватори прагнуть зберегти коаліцію

Німецькі консерватори прагнуть зберегти коаліцію

Укрінформ
Християнський блок ХДС/ХСС хоче зберегти правлячу коаліцію після відходу з поста голови Соціал-демократичної партії, яка входить в нього.

Про це бажання в неділю заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на це, я хочу сказати уряду: ми продовжимо роботу з усією серйозністю і, насамперед, з великим почуттям відповідальності», - заявила Меркель, додавши, що з повагою ставиться до рішення Налес, яка в минулому уряді була міністром.

За збереження коаліції висловилася і голова Християнсько-демократичної партії Аннегрет Крамп-Карренбауер. «Ми продовжуємо стояти за Велику Коаліцію», - сказала вона. Щоправда, в її ставленні до власної партії останнім часом також звучить все більше питань у зв'язку зі слабким результатом на євровиборах.

Читайте також: Євровибори: Початок кінця коаліції у Німеччині?

Між тим, лідери правопопулістської Альтернативи для Німеччини вже поспішили закликати до розпуску уряду. Однак не тільки опозиція хоче розпуску уряду ХДС/ХСС і СДПН. Такі заклики все голосніше лунають і в самих цих партіях.

Голова СДПН Андреа Налес заявив про те, що йде у відставку з цієї посади, а також посади голови фракції в Бундестазі, в неділю, 2 червня. «Дискусії всередині фракції та численні відгуки в партії дали мені зрозуміти, що підтримки, необхідної для виконання мною обов'язків, більше немає», - сказала політик.

Читайте також: "Зелені" вперше обігнали у рейтингу партію Меркель

Криза в парії назрівав давно, але «вибух» стався після виборів в Європарламент тиждень тому, коли соціал-демократи Німеччини показали найгірший в історії результат, не дотягнувши до 16 відсотків і пропустивши вперед Зелених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-