Суд арештував українського капітана затонулого в Будапешті судна

Суд арештував українського капітана затонулого в Будапешті судна

Укрінформ
В Угорщині суд на місяць заарештував українського капітана, чиє туристичне судно «Viking Sigyn» зіткнулося з прогулянковим човном на річці Дунай, в результаті чого загинули сім південнокорейців.

Про це повідомляє АР з посиланням на угорську прокуратуру

«Суддя в суботу наказав заарештувати 64-річного українського капітана«Viking Sigyn» на 30 діб», - йдеться в повідомленні.

Згідно з постановою суду, капітан може бути звільнений під заставу за умови, що він буде носити браслет з маячком і залишиться в Будапешті, однак прокуратура оскаржить це рішення.

За словами адвоката Габор Ело, який виступає на захист капітана Юрія С., підстав вважати його клієнта підозрюваним в інциденті не було. Ело заявив, що клопотання прокуратури про арешт було мотивовано тільки тим, що капітан є громадянином України.

Читайте також: Туристичний човен, що затонув у Будапешті, піднімуть з води

Адвокат також повідомив, що його підзахисний «дуже шкодує, що він потрапив в таку аварію, в якій загинуло або зникло безвісти так багато людей».

Нагадаємо, 30 травня в столиці Угорщини Будапешті на річці Дунай перекинувся і затонув прогулянковий катер з туристами. В результаті аварії загинуло семеро людей. Пошуки ще 19-ти тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-