Сейм Латвії може заборонити георгіївські стрічки

Сейм Латвії може заборонити георгіївські стрічки

Укрінформ
Сейм Латвії погодився прийняти до розгляду ініціативу парламентського блоку "Національне об'єднання" про заборону носіння георгіївських стрічок на святкових і розважальних заходах, а також на пікетах, мітингах і ходах.

Рішення ухвалено на засіданні 30 травня, повідомляє портал національного телерадіомовлення LSM.

«Фактично, вона (георгіївська стрічка - ред.) стала символом неоімперіалізму Росії. Тому кілька країн, що постраждали або бояться постраждати від російської агресії, або заборонили їхнє використання (Україна), або офіційно рекомендували їх не використовувати (Казахстан, Киргизстан, Білорусь, Грузія тощо)», - пояснив представник "Національного об'єднання".

Як повідомляється, за передачу пропозиції до комісії проголосували 70 депутатів, утрималися 19. Відповідальною призначена комісія з прав людини і суспільних справ.

Відповідні поправки до закону «Про мітинги, ходи і пікети» і закону «Про безпеку громадських розваг і урочистостей» депутати Нацоб'єднання подали 20 травня.

Читайте також: Новим президентом Латвії став суддя Європейського суду

«Відповідно до загальноприйнятих стандартів демократії, держава має право і зобов'язана захищати демократичний політичний устрій від загроз, в тому числі обмежуючи поширення тоталітарної ідеології, тому ВЛ-ТБ/ДННЛ (партії, що входять у блок "Національне об'єднання" - ред.) сподіваються на підтримку інших представлених у Сеймі партій пропозиції заборонити використання символу російського неоімперіалізму - георгіївських стрічок - на публічних заходах", - зазначає Нацблок.

Як відомо, у червні 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав закон, що забороняє публічну демонстрацію і виробництво георгіївських стрічок.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-