У ПАРЄ закликали Росію поновити розслідування вбивства Нємцова

У ПАРЄ закликали Росію поновити розслідування вбивства Нємцова

Укрінформ
Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з юридичних питань і прав людини закликав владу Російської Федерації поновити розслідування вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті ПАРЄ.

"Комітет, схваливши доповідь литовця Емануеліса Зінгеріса на зустрічі в Парижі, дійшов висновку, що не всі належні аспекти справи були розглянуті і вся правда не була розкрита. Російське слідство не спромоглося виявити можливі відеодокази, включаючи дані Федеральної служби охорони, яка відповідає за безпеку Кремля", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські слідчі не змогли допитати можливих свідків, зокрема тих, які були на Москворєцькому мосту під час стрілянини, а також водіїв автомобілів, що проїжджали повз місце вбивства.

Крім того, виявлені порушення і невідповідності у судово-медичній експертизі щодо куль та гільз, а також поранень на тілі Нємцова, наголосили у комітеті.

Читайте також: До Конгресу США внесли резолюцію про санкції за вбивство Нємцова

Схвалену комітетом доповідь обговорять на пленарному засіданні Асамблеї 27 червня у Страсбурзі.

Як повідомлялося, Борис Нємцов був убитий пізно увечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворєцькому мосту, навпроти Кремля. У справі про вбивство засуджено п'ятьох уродженців Чечні, які були визнані винними в скоєнні злочину. Замовника вбивства не встановлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-