До Конгресу США внесли резолюцію про санкції за вбивство Нємцова

До Конгресу США внесли резолюцію про санкції за вбивство Нємцова

Укрінформ
Голова комітету з міжнародних справ Палати представників США демократ Еліот Енгель і сенатор-республіканець Майкл Маккол внесли на розгляд Конгресу резолюцію про запровадження санкцій через убивство російського політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляється на сайті комітету.

"У Бориса Нємцова було бачення демократичної і вільної Росії. На жаль, це поставило його під приціл Путіна. Він поповнив довгий список відважних журналістів, правозахисників і політичних опонентів влади, яких вбили поплічники Путіна", - йдеться у заяві Енгеля. До цього політик додав, що Кремль прагне змусити замовкнути всіх критиків, і усунути будь-яку загрозу авторитарному режиму Путіна.

“Сьогоднішня резолюція посилає російському уряду повідомлення з боку двох партій та обох палат (Конгресу США - ред.) - Конгрес США вимагає справедливості для Бориса Нємцова. Ми будемо продовжувати боротьбу за належне розслідування вбивства, і ми будемо підштовхувати адміністрацію Трампа до введення жорстких санкцій проти відповідальних (за вбивство Нємцова - ред.)", - підкреслив політик.

Резолюцію внесли в четверту річницю вбивства Бориса Нємцова - 27 лютого. Документ не має юридичної сили і носить рекомендаційний характер.

Читайте також: На будинку Нємцова в Нижньому Новгороді встановили меморіальну дошку

Як повідомлялося напередодні, у США опубліковано текст законопроекту, що передбачає запровадження нових санкцій проти Росії.

Законопроект має назву Defending American Security from Kremlin Aggression Act of 2019.

Автори законопроекту пропонують запровадити санкції проти людей, які підтримують Росію в її кіберагресії, а також проти оточення президента РФ Володимира Путіна - політичних фігур, олігархів та інших осіб, які причетні до корупційних дій.

Зазначається, що у разі схвалення у Сенаті законопроект має бути переданий до Палати представників. Потім документ іде на підпис президентові США Дональду Трампу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-