Меркель відстоюватиме свого кандидата на пост глави Єврокомісії

Меркель відстоюватиме свого кандидата на пост глави Єврокомісії

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір відстоювати свого кандидата на пост президента Єврокомісії - Манфреда Вебера від консервативного блоку Німеччини ХДС/ХСС.

Про це вона заявила перед початком робочого обіду лідерів ЄС у Брюсселі у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я як член сім'ї Європейської народної партії, звичайно ж, буду відстоювати кандидатуру Манфреда Вебера", - сказала Меркель.

Вебер, як відомо, є членом Християнсько-соціального союзу, яка входить до ЄНП. Саме з позицій члена загальноєвропейської партії він і вів передвиборчу кампанію.

Канцлер нагадала, що лідери ЄС мають внести пропозицію щодо кандидатів на ключові посади в ЄС до першого засідання новообраного Європейського парламенту. Для переговорів і консультацій є багато часу, вважає вона, адже наступне, планове засідання Ради Європи пройде 21-22 червня. Меркель сподівається на виважені компроміси в ході консультацій, початок яким буде покладено сьогодні.

Читайте також: В Європарламенті оголосили результати виборів

До виборів перспективи Вебера вбачалися як дуже високі. Зараз вони виглядають також непогано з урахуванням того, що ЄНП набрала більше всього голосів. Але при цьому суттєво втратила свої попередні позиції – 180 мандатів проти 216 в попередньому складі ЄП.

Проблему для Меркель становить і те, що проти кандидатури Вебера вже висловився президент Франції Емануель Макрон.

Зараз на пост президента ЄК претендують, окрім Вебера, соціал-демократ із Нідерландів Франс Тіммерманс і датчанка Маргрет Вестагер від Альянсу лібералів і демократів за Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-