Президент Австрії призначив тимчасового канцлера замість Курца

Президент Австрії призначив тимчасового канцлера замість Курца

Укрінформ
Президент Австрійської Республіки Александр ван дер Беллен підписав у вівторок указ про розпуск уряду, водночас уповноваживши його продовжувати виконувати обов'язки.

Всі міністри окрім канцлера залишаються поки що на своїх посадах, керувати роботою кабінету тимчасово буде міністр фінансів Гартвіг Легер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Призначаю Гартвіга Легера виконувати обов'язки керівника уряду до формування нового складу», - оголосив ван дер Беллен.

Глава держави зауважив, що про державну кризу не йдеться, це нормальний демократичний процес. За його словами, ситуація показує, наскільки важливим є діалог між партіями. Президент також нагадав про загальну відповідальність у час, коли передвиборча кампанія вже розпочалася.

Новий канцлер буде керувати урядом до нових виборів у вересні цього року. «Перехідним канцлером» може стати абсолютно будь-який громадянин Австрії старше за 18 років.

Читайте також: Австрійський парламент оголосив вотум недовіри уряду Курца

Як повідомлялося, парламент Австрії 27 травня проголосував за недовіру уряду Себастьяна Курца після скандалу, спричиненого оприлюдненням німецькими виданнями Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung відеозапису прихованої камери, зроблений під час розмови вже колишнього віце-канцлера Австрії, лідера Австрійської партії свободи Гайнца-Крістіана Штрахе, екс-глави парламентської фракції АПС Йоганна Гуденуса і невідомої жінки на віллі на острові Ібіца в липні 2017 року.

На відео, оприлюдненому 17 травня, Штрахе обіцяє своїй співрозмовниціа, яка представилася "племінницею російського олігарха", державні замовлення в обмін на підтримку на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-